Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabó P. Szilveszter, a Nagyszerű

2008.06.05

Kicsit ijesztő? Lehet. Néha mogorva? Hát igen. Nehéz róla mosolygós képet szerezni? Az tuti. Csodálatos színész? Igen. Isteni hangja van? Az biztos. Na, kiről van szó? Igen. Ő az. Szabó Péter Szilveszter. A Nagyszerű.

Már gyerekkorában is lehetett tudni, hogy fog valami maradandót alkotni. Nekem első pillantásra az tetszett meg az életrajzában, hogy január 1-jén született. Ez már nem lehet véletlen.

Aztán később (jóval) WC-papíron jelentkezett Gór Nagy Mária Színitanodájába. Na igen. Én ezen meg se lepődtem. :-) Természetesen most írhatnám, hogy hogyan alakult az élete, de aki erre kíváncsi, nem jó oldalt nézeget, sajnálom.

Inkább arról írok, például, hogy ki fog adni egy CD-t. Meglepő? Az. Állítólag Bereczki Zoliéknál lesz felvéve, nos, én az elsők közt fogom megvenni. De egyelőre még semmi hír. :( (Szilveszter, ha ezt valaha is olvasni fogod, ugye majd szólsz, hogy hol és mikor tudom megvenni/megrendelni? :-) )

Nem sokat mosolyog. Volt egy riport egyszer egy csatornán, amit nem akarok hirdetni(nem mellesleg én is ott voltam, csak nagyon a háttérben), és ott mesélte Ő is, meg Zoli is, hogy azért Szilveszter nagy mókamester ám. Én elhiszem. Nekik elhiszem. :-)

A szíve foglalt. :-(( Szerencsés az a hölgy, aki meghódította eme férfit, sőt, szült neki gyerekeket is. Jajj, olyan aranyosak lehetnek! :-)))

Kicsit a szerepeiről: Ő lett az Elisabethben a Halál. Ez sem meglepő, hisz’ a karakteres arca erre a szerepre teremtette (már elnézést). De nem elég egy arc, kell ehhez hang is. Egy erős, mély, férfias, egyszóval csodálatos hang. Elképesztő... Na de neki a hivatása igazából a színészet, hát arról is mondjak véleményt. Egyetlen kifejezéssel tudom csak jellemezni a játékát: magával ragadó. De olyannyira, hogy arra már szavak sincsenek. Megpróbáljam mégis? Hát jó.

Mikor először láttam élőben Tybaltként a Rómeó és Júliában, letaglóztam. Annyira lenyűgözött, hogy az nem igaz. Igaz, lényegében csak negatív szereplőket játszik el, de azokat viszont eszméletlenül. Akkora energia, odaadás, és alázat van benne... Nincs még egy ilyen ember. Jó, tudom, mindenki egyszeri és megismételhetetlen, de hozzá még csak hasonlót sem találunk. Bámulatos, amit csinál. Vagyis inkább az, ahogy csinálja. Kell egy kis saját karakter is a szerepek életre keltéséhez. Na Ő mindent belead, hál’istennek.

Ugye, már mondtam, hogy Tybalt lett Shakespeare egyik leghíresebb művének musical-feldolgozásában. Ki más, ha nem Szilveszter? Kerényi Miklós Gábor rendező csodásan eltalálta. Minden tiszteletem.

Mozart!, Menyasszonytánc, Rudolf, Szentivánéji álom, Helló! Igen?, Párizsi élet, Szépség és a Szörnyeteg, Sweet Charity, Kabaré, Oltári srácok(bár ebbe csak a hangját hallhatja a nagyérdemű), Jézus Krisztus Szupersztár, és még estig lehetne sorolni. Mennyi mindenben játszott/játszik! És milyen jól!

Ja, igen. Muszáj megemlítenem, hogy Ő novellákat is ír/írt. Na EZT mondjuk tényleg nem gondoltam volna. :-) Ugyan vagy 3-szor kellett mindegyiket elolvasnom, hogy megértsem, és ki kellett keresnem néhány szót a lexikonból, de megérte. Fantasztikusakat alkotott. Lenyűgöző.

Hát ez Ő. Elképesztő, bámulatos, magával ragadó, energikus, kicsit mogorva tréfamester. Ez az utóbbi (mármint a morgolódás, nem a tréfamesterség) nem a legjobb tulajdonsága, de épp ez benne a legjobb. Ettől titokzatos. Ettől olyan Szabó P. Szilveszteres.

 

 

Így utólag még bele kell írnom, hogy imádom, mikor jó a kedve. :-)))) Most néztem ilyen videókat, azt hiszem nem kell linkelnem, hisz' aki akar, az úgy is ráakad, de valami fantörpikus, mikor jól érzi magát. Olyan aranyosak a hülyeségei. :-))) Hjajj.. :-)

 

Kiegészítés(2008.12.26.): Ma újra megnéztem a Rómeó és Júliát, és rájöttem, mitől olyan nagyon jó színész: a lélekjelenléte az, ami kiemeli őt. Amikor ott van és Mercutio-val veszekszik, a néző látja és teljesen biztosra veszi, hogy miközben mondja a kis jól bejáratott szövegét, nem azon gondolkodik, hogy "Te jó ég, hazafelé be kell ugranom a zöldségeshez!", hanem inkább az jár a fejében, hogy "Ez a kis mitugrász ne pofázzon má' vissza nekem, mer' leütöm!". Vagy valami ilyesmi. :) Jó, persze, a többi színész sem az otthoni vacsorára gondol jelenet közben, de Szilveszteren ez nagyon kiütközik, amiért különösen hálás vagyok. Kérem, tartsa meg ezt a jó szokását! :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

pipi@citromail.hu

(Oszvald Alexandra, 2009.07.18 17:36)

NAGYON NAGYON IMÁDOM SZABÓ P. SZILVESZTERT!!

Úgy szerettem meg hogy láttam Tybaltot!

Olyan cuki!!