Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szinetár Dóra

2008.05.30

Mivel lopja be magát az emberek szívébe?

Nézőpont kérdése. A férjének (Bereczki Zoltán) nyilván más értékek és tettek voltak a fontosak. De nekünk, rajongóknak?

A selymes hangja mindenképp a WC-papír hosszúságú lista első helyén szerepel. Már kiskorában is kiadott 2 lemezt, a Dórát és a Dóra - Mindenholt. Nem is kell részleteznem, mekkora sikere lett, mennyien dúdolták magukban az utcán, hogy milyen szép is buli után a takarítás. Olvastam vele egy interjút, amiben elmondta, hogy milyen szép és jó volt járni az országot és énekelni, de mikor már ötödszörre kellett ugyanazokat a dalokat ugyanolyan sorrendben és ugyanazzal a koreográfiával előadni, az már fárasztó volt. Mit ne mondjak, megértem. Aztán énekelt musicalek dalait tartalmazó CD-n is, mint a Légy jó mindhalálig Misijeként, vagy később a Mozart!-on Constance szerepében, aztán Rómeó és Júlia, Mindhalálig Musical, a Csináljuk a Fesztivált! lemezek következtek, és ezek után végre kiadta a férjével közös Musical Duett CD-t is. Természetes, hogy fantasztikus sikere lett, hiszen csodálatos musicalekből választottak dalokat, mint a Nyomorultak, az Operaház Fantomja, az Elisabeth, vagy a Fame. Ezek mellet felcsendültek Disney rajzfilmek kissé feldolgozott változatai is, Aladdin, Oroszlánkirály. A MAHASZ listát azt hiszem több, mint 2 hónapig vezették. Ha még ennél is tovább, elnézést kérek. Idén megjelent ennek a folytatása, a Musical Duett 2. Itt már nem csak musicalekre korlátozódott a lista, ugyanis van benne sláger, ismét egy kis mese is, film. Slágernek tökéletes, ha a Something Stupid-ot említem, ami így talán nem mond sokat, de biztos vagyok benne, hogy halhatták már, ha más nem, Nicole Kidman-től és Robbie Williams-től. Ugye, rögtön beugrott?! :-) Meseként belecsempészték a Tarzanból a dalt, amit eredetileg Ákos énekelt. Ugyan a filmben lényegében Csita énekli a kis Tarzannak, de szerintem olyan, mintha Zorának énekelnék. Filmből vett dalnak mi mást is említhetnék, mint a Piszkos táncból, azaz a Dirty Dancingből kiválasztott Time of my life, vagyis a Sorsunk e tánc c. dalt? Igaz, szólhatok mondjuk az Endless love-ból a címadóról, a Végtelen szerelem, vagy a Fame-ből az Ünnepi dalról is. Nos, azt hiszem mindent megemlítettem, amit szerettem volna, mindkét lemez tökéletesre sikeredett. Ám, ha szabad megjegyeznem, a második CD-n Dórinak mintha kissé erőltetett hangja lenne. Persze, meg lehet érteni, hisz nem volt bejáratva annyira a hangja, mint az első lemez készítésekor, amikor még aktívan játszott a színházban, meg ugye terhes is volt a feléneklésnél. De hát így is jól sikerült a korong. :-)  

A második pont a listán az élete. Ki ne kívánna ilyen múltat és jelent, akár csak egy napra is? Szerető férj, imádnivaló fiú, és egy tündéri kisleány. Meg persze a szülei, a családja, a férj családja is ott van neki, segítik, támogatják. Ismeretes, hogy nemrég született meg a feljebb említett angyalka. A Bereczki Zora Veronika nevet kapta, és az első nyilvános fotókból és a szülei elmondása szerint tényleg a fejére lehet tenni a glóriát. Hiszen csak eszik, alszik, és mosolyog. Reméljük nyáron az olimpiát is ilyen bájosan végigalussza majd, nem zavarva a szüleit. Bár, ha nekem lenne egy ilyen édes kisbabám, az se érdekelne, ha lemaradnék a mindent eldöntő versenyről, ha neki ennie kell éppen. Szerintem őket se. :-)

A színészi játéka. Mindent elsöprő, magával ragadó, ha kell, könnyfakasztó, ha kell, mosolyra késztető, ha kell, felderítő és dalolászó kedvet csinál nekünk. Nagyon röviden és nagyon nagyvonalakban ennyi.

Természetes és elegáns. Mindig, akár egy hosszú pólóban, kopott farmerben és túrabakancsban próbál Szépség és a Szörnyeteget, akár estélyiben pózol a kameráknak finom mosollyal a szája szélén. Megtalálja a legjobb és legszebb ruhákat, amiben csábít, de ugyanakkor visszafog minket. Persze, rám, mint nő (legalábbis lány) nem gyakorol ilyen hatást, de csodálom a stílusát. Szebb és jobb, mint mondjuk a Sarka Kata, bár róla nem tudok szélesebb körben nyilatkozni, ugyanis csak mint Hajdú Péter menyasszonyát ismerem.

Na jó, lezárom listám, már így is épp elég hosszú. De mindenkinek tudnia kell, messze nincs még vége. Oldalakat lehetne még mesélni róla, főleg a családja szemszögéből, de nem akarom áradozásaimmal untatni a kedves olvasót. Ismerje meg, járjon utána, higgye el, nem fogja megbánni!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.