Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jövőre, Veled, itt! -KisKatás változat-

2008.06.07

Egy musical, ami megnevettet, megsirat, sőt, egyszerre mindkettőt. Egy pár, akik az évek során egyre jobban megismerik egymást. Egy színészduó, akik egymás rezdüléseiből is megértik egymást. Ez adja a lelket a Jövőre, Veled, Itt! című musicalnek.

A Budapesti Operettszínház kicsi, eldugott raktárjában, a Súgó Raktársznházban játszódik a darab. Kopott linóleum, régi lámpaszerkezetek, mozdítható székek, négy sor. Annyira közel vannak a színészek és a közönség, hogy szinte együtt játszanak, együtt örülnek és együtt szomorkodnak. Még a lélegzeteket is hallani. Olyan bensőséges a hely, hogy azonnal kiderül, ha a művészek közül valamelyikük nem tudott kellőképpen ráhangolódni az estére.

George és Doris egy reggel arra ébrednek, hogy a házasságtörés (édes) bűnébe estek. Mivel valamiféle vonzalmat éreznek egymás iránt, ami nem feltétlenül szexuális, megbeszélik, hogy minden évben ugyanazon a februári hétvégén találkoznak egy hotelszobában, és az a háromszor huszonnégy óra csak az övék. Olyankor nincsenek gyerekek, férj/feleség, külvilág, csak egymás karjai.

Minden évben elmesélnek a másiknak egy keserű és egy vidám sztorit a papír szerinti párjukról, de mást nem, hisz’ nem akarják elvesztegetni az időt... ;-)

Sokat változik a jellemük minden találkozás között. Többek között hippit, Marilyn Monroe stílusú nőt, terhes asszonyt, és bohókás feleséget játszik Janza Kata, akit láthattunk már Elisabeth-nek és Capuletnénak is. És George? Azaz Bereczki Zoltán? Ő egyszer alkoholista, egyszer HK, vagyis hites könyvvizsgáló, de neki is van még több arca. Szólnom kell még Mrs. Charmbers-ről is(remélem jól írtam a nevét), alias Felföldi Anikóról. Az évek közti időt ez a csodálatos nő tölti ki az élet egyik igaz oldaláról szóló dalaival. Hisz’ mindenki szerelmes kalandra vár...

Ez mind szép és jó, de mitől izgalmas ez a történet? - kérdezhetnénk. Nos, ennek nem az izgalom a legfőbb tulajdonsága. Inkább a humor, a mélység, az igazság. Lehet-e egyszerre szeretni a családunkat, és egy idegent, aki az évek múlásával már nem is annyira az, inkább szerető, társ a napokra, és nem utolsósorban barát? Igen. Akik sok mindenen átmennek együtt, de a beléjük nevelt tisztesség miatt nem hagyják ott a párjukat, a gyerekeiket. Nekik így teljes az életük.

Nekünk pedig így tökéletes az előadás.

Egy nagyszerű darab, nagyszerű színészekkel, nagyszerű forgatókönyvvel, nagyszerű légkörben. EZ a Jövőre, Veled, itt! EZ az a mű, ami elvarázsol mindenkit a valódiságával.
EZ az az előadás, amit nem szabad kihagyni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

valódi élmény

(Szilvi, 2009.02.26 14:15)

Ezt nagyon szépen fogalmaztad meg, köszönöm! Szívemből szóltál...